Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Євробляхи: нема протокола, то нема і штрафа, – суд

Працівник поліції зупинив автомобіль з іноземними номерними знаками. Під час перевірки інспектор встановив, що водій цей автомобіль не ввозив, а лише користувався ним. Автомобіль був ввезений на митну територію України іншим громадянином. А також автомобіль перебував в Україні із порушенням передбачених строків.

На місці зупинки інспектор виніс постанову про притягнення водія до адміністративної відповідальності на підставі ч.8 ст. 121 КУпАП. Зазначена норма передбачає відповідальність у вигляді штрафу 8500 грн. за керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом. Про цей випадок повідомляє “Дорожний адвокат“.

Водій оскаржив штраф у суді та зокрема у позові зазначив, що він не керував зазначеним транспортним засобом та що доказів керування автомобілем у інспектора відсутні.

Розглядаючи матеріали справи, суд дослідив, що на підставі ч.5 ст.258 КУпАП інспектор зобов`язаний був скласти протокол про адміністративне правопорушення відповідно до вимог ст.256 КУпАП. Однак такого протоколу інспектор не склав, а обмежився лише винесенням постанови про притягнення водія до відповідальності за ч.8 ст. 121 КУпАП. (Справа №689/857/20).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З урахуванням зазначеного, суд зробив висновок, що зазначена постанова про притягнення водія до відповідальності за ч.8 ст. 121 КУпАП винесена з порушенням процедури накладення стягнення, оскільки винесена без складення протоколу про адміністративне правопорушення.

На цій підставі суд скасував штраф поліції у розмірі 8 500 грн. за керування водієм автомобілем на іноземній реєстрації.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності