Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Єврокомісія обіцяє залучити Україну до написання висновку сертифікації ПП2

Європейська комісія підтвердила готовність консультуватися з Україною у процесі підготовки висновку комісії на проект рішення Федерального мережевого агентства Німеччини Bundesnetzagentur щодо сертифікації Північного потоку-2. Про це заявила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон на зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком.

Цей крок дозволить Україні стати активним учасником процесу сертифікації не лише політично, а й юридично, повідомило Міненерго.

«Ми дуже цінуємо підтримку України з боку наших європейських партнерів. Долучення України до підготовки висновку Комісії щодо сертифікації «Північного потоку-2» та європейської «групи ризику» підтверджує, що наша держава є рівноправним партнером Європи у сфері енергетики. Ми маємо якісну експертизу у сфері транспортування газу, оперування великими обсягами газу і розуміння того, як Росія може порушувати європейські правила. Тож залучення України до європейських процесів забезпечення енергетичної безпеки буде вигідним і для України, і для Європи. Ми вже робимо все необхідні кроки для безпеки поставок енергоресурсів до Європи і пропонуємо рішення, які в довгостроковій перспективі зміцнять енергобезпеку всього регіону», — говорить міністр енергетики України Герман Галущенко
Нагадаємо, 10 вересня «Газпром» оголосив про завершення будівництва «Північного потоку-2». Добудова газопроводу «Північний потік-2» ще не означає, що він вже зможе запрацювати, на запуск може піти мінімум 6−8 місяців, зазначили в Операторі ГТС України.

У вересні Федеральне мережеве агентство Німеччини (Bundesnetzagentur) отримало документи на сертифікацію російського газопроводу «Північний потік-2» як незалежного газотранспортного оператора. Однак і без сертифікату відомства росіяни зможуть запустити трубопровід – в такому випадку їм загрожує штраф.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Німецький регулятор BNetzA допустив Україну до сертифікації російського газопроводу. Таке рішення дозволить провести процедуру прозоріше. Крім того, у сертифікації візьме участь Німецький регулятор BNetzA .

16 листопада німецький регулятор призупинив сертифікацію оператора російського газопроводу «Північний потік — 2». Регулятор дійшов висновку, що сертифікувати компанію-оператора Nord Stream 2 AG можна лише в тому випадку, якщо він був організований в юридичній формі відповідно до законодавства Німеччини.

Рішення німецького регулятора призупинити ліцензування російського газопроводу “Північний потік-2” може відкласти його введення в експлуатацію до березня 2022 року.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності