Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Євроліберали хочуть позбавити Starlink республіканця Маска прибутків від ЄС

ЄС прагне вивести на орбіту власне угрупування супутників IRISS.

Про це повідомляє Space.

Європейський парламент ухвалив пропозицію про інфраструктуру для забезпечення стійкості, взаємозв’язку і безпеки за допомогою супутників. На таке рішення вплинула необхідність допомоги Україні ~ за аналогом Starlink, а російське вторгнення лише підкреслило необхідність «безпечних, суверенних європейських можливостей».

Згідно з пропозицією, в період з 2025 до 2027 року планується вивести до 170 супутників на низьку навколоземну орбіту, а також додаткові активи – на середню навколоземну і геостаціонарну орбіти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Угруповання буде орієнтоване на державні послуги, зокрема оборонні потреби, і забезпечить широкосмугове підключення по всій Європі, включно з мертвими зонами, які є наразі, а також всю Африку.

За даними видання, для реалізації залучать всі передові європейські технології, а також великих гравців космічної галузі та стартапи.

«російська військова агресія проти України продемонструвала, наскільки важливими є суверенні та захищені космічні служби зв’язку в разі конфлікту», – зазначив єврокомісар із внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що уряд США провів переговори з Ілоном Маском щодо використання супутникового інтернету Starlink в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ілон Маск повідомив, що системи Starlink продовжують працювати на фронті в Україні, щоб забезпечувати звʼяком ЗСУ. Але він заявив, що компанія не допустить «ескалації конфлікту».

Також Україна отримає від Німеччини 10 тисяч терміналів Starlink для супутникового інтернету. Це відбудеться вже в лютому.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності