Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Юта, Румунія, а тепер Каліфорнія… Яку гру грає із людьми металевий моноліт?

Загадковий металевий моноліт, знайдений у пустелі на південному сході штату Юта наприкінці листопада, зник минулої п’ятниці. Потім аналогічний моноліт появився у Румунії, де потім теж зник, а тепер його помітили знов у США, але вже у штаті Каліфорнія…
1.
Перше конструкція у штаті Юта заввишки близько трьох метрів була вкопана в землю. Моноліт випадково помітив пілот гелікоптера. Він був наче вкопаний у землю поміж скель. Водночас жодних ознак того, що хтось його встановив, не виявили. Висота металевої знахідки – 3,6 метра.

Тоді Гатчінгс, який  був одним із перших, хто побачив моноліт, припустив, що моноліт, можливо, встановив “якийсь художник нової хвилі” або шанувальник культового фільму “Космічна одіссея” режисера Стенлі Кубрика. Але у Департаменті авіабезпеки кажуть, що встановлювати щось, зокрема, об’єкти мистецтва, на федеральній землі без дозволу незаконно – “хай з якої ви планети”.

Невідомо, хто і навіщо встановив її, тому в соцмережах стали будувати теорії про її виникнення.

Про зникнення об’єкта, який породив кілька теорій щодо його походження, в тому числі за участю інопланетян, заявило Бюро землекористування. «Ми отримали достовірні повідомлення про те, що незаконно встановлена конструкція, яку називають монолітом, була прибрана з державних земель Бюро землекористування», — сказано в повідомленні.

2.

Згодом на пагорбі Батка Доамней в околицях румунського міста П’ятра-Нямц з’явився великий металевий об’єкт — через кілька днів після того, як такий же зник із пустелі в американському штаті Юта. Про знахідку у фейсбуці розповіли місцеві жителі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Металева конструкція, виявлена в Румунії, має висоту чотири метри і вкрита різьбленням. І хоча невідомо, кому належить моноліт, мер П’ятра-Нямц сказав, що буде радий, якщо об’єкт приверне туристів.

3.
На днях моноліт так само загадково зник і в Румунії, як перед цим в штаті Юта, але тепер його помітили в американській Каліфорнії...

На вершині гори Пайн в каліфорнійському місті Атаскадеро виявлений триметровий металевий обеліск. Про це пише місцеве видання Atascadero News.

Тристоронній об’єкт висотою три метри і шириною близько 45 сантиметрів, схоже, зроблений з неіржавіючої сталі. Видання зазначає, що моноліт зварений на кожному з кутів за допомогою заклепок, які прикріплюють бічні панелі, ймовірно, до сталевої рами всередині.

На відміну від схожого об’єкта, виявленого в кінці листопада в пустелі в штаті Юта, цей обеліск НЕ вкопаний в землю і при бажанні його можна перекинути сильним поштовхом, стверджує Atascadero News. Видання оцінює його вага в 90 кілограмів. Крім того, наголошується, що він начебто трохи тонше по ширині.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як металевий моноліт виявився на вершині гори, невідомо, проте місцевий житель стверджує, що у вівторок на цьому місці нічого не було.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності