Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

З 10.06 маршрутки знову за 2 грн?

За домовленістю з місцевою владою Івано-Франківська, перевізники повинні встановити gps-трекери та ввести обілечування пасажирів, інакше буде повернення до старих тарифів на перевезення – 2 грн.

Зрозуміло, що самі перевізники нехтують домовленостями. Більше того, вони відмовляються їх встановлювати.
«Можу впевнено сказати, що після десятого червня у місті значно скоротиться кількість маршруток», – зауважив директор департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Михайло Смушак..

Gps-трекерами уже обладнано понад 120 маршруток. Займається цим житомирська фірма «Автоімідж» яка здобула перемогу у конкурсі.

«Встановлюють їх зазвичай ночами, адже автобуси вдень перебувають на маршрутах. Паралельно йде налагодження програмного забезпечення, вводяться всі зупинки, початок та закінчення рейсів. Все для того, щоб можна було формувати звітність», – розповідає Смушак.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він додає, що за допомогою gps-трекерів фіксуватимуть порушення. Можна буде зафіксувати перевищення швидкості та час простою на зупинках. Також люди зможуть самі контролювати дотримання графіку руху.

«Таким чином мешканці знатимуть, що автобус є до 22 години, то він так і буде їхати. Адже перевізники та водії боятимуться з’їзджати з маршрутів швидше, як це було раніше – захотів поїхав у 6-7 годині», – коментує головний комунальник.
Зараз проводиться облаштування диспетчерського пункту. До кінця тижня повинні привезти великий екран, на якому буде карта міста, та можна буде в онлайн-режимі спостерігати за рухом маршруток. Запрацює все 10 червня.

Спеціально створені робочі групи, слідкуватимуть щоб перевізники які не встановили gps не брали 3,50 або 4 грн.
«Як тільки виявимо, що хтось з водіїв взяв 3,50 чи 4 грн, в той же день подаємо міському голові клопотання про розірвання угоди з перевізником. Це стосується і видачі квитків», – розказав Михайло Смушак.

Підготував Петро Дуля

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності