Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

З бакону із пістолета по безпілотнику, – як Суд міг його не виправдати?

Печерський районний суд Києва закрив адмінсправу стосовно киянина за стрільбу з травматичної зброї по ворожому дрону.

Про це йдеться у постанові суду від 14 грудня.

Чоловіку загрожував штраф і конфіскація зброї.

До суду надійшов протокол щодо чоловіка, який склало столичне управління поліції. У ньому наголошувалося, що 4 листопада о 21:35 год. місцевий мешканець здійснив декілька пострілів з балкону будинку з пістолета «Форт 12Р», чим скоїв адміністративне правопорушення. За стрільбу в населених пунктах у неналежних місцях передбачено покарання у вигляді штрафу до 170 грн із конфіскацією зброї.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість киянин просив суд закрити справу. Пояснив, що того дня побачив літаючий об`єкт схожий на ворожий дрон та вистрілив вгору з балкону своєї квартири, щоб захистити мешканців будинку.

Суд дійшов висновків, що чоловік, хоч і вчинив адмінправопорушення, але діяв у стані крайньої необхідності. Тобто ліквідовував небезпеку, що загрожувала життю та здоров’ю людей.

Також суд розпорядився повернути чоловіку його пістолет «Форт 12Р», який вилучила поліція.

За прогнозами американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська використають усі обіцяні 1750 іранських дронів в Україні до травня 2023 року, якщо вони запускатимуть їх тими ж темпами, що й у період з вересня по грудень 2022 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім цього, українські журналісти встановили імена чотирьох російських військових, яких влітку в Ірані навчали керувати дронами-камікадзе Shahed.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності