Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

З Клюєва зняли підозру

Наразі Клюєва підозрюють тільки у перешкоджанні акціям протесту 30 листопада 2013 року.

З колишнього заступника голови Адміністрації президента Андрія Клюєва зняли підозру у причетності до масових убивств в Києві у січні-лютому 2014 року. Про це повідомили у Генпрокуратурі у відповідь на запит Тиждень.ua.

26 лютого 2014 року Клюєву повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27 та п. п. 1, 5 та 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу.

За пунктами ст. 115 Клюєву інкримінувалася організація масових убивств, скоєних групою осіб за попередньою змовою. Максимальна санкція за вказаними пунктами передбачає довічне ув’язнення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак, у прокуратурі не знайшли доказів причетності Клюєва до розстрілів у Києві і зняли підозру 23 травня 2014 року.
«У зв’язку з тим, що в ході досудового розслідування не здобуто доказів про причетність Клюєва А. П. до вчинення масових вбивств мітингувальників у центральній частині міста Києва у січні-лютому 2014 року, 23.05.2014 повідомлення про підозру Клюєву А. П. змінено, винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ст. 340 КК України за фактом перешкоджання проведенню зборів, мітингів, які відбувалися 30.11.2013 року на Майдані Незалежності у місті Києві», – йдеться у тексті.

Санкція за ст. 340 передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Окрім того, за інформацією прокуратури, наразі досудове слідство стосовно Клюєва зупинено у зв’язку з тим, що він перебуває у розшуку.

Джерело: Тиждень

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності