Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

З метою нацбезпеки Вірменія заборонила мовлення російських телеканалів

Влада Вірменії заборонили мовлення російських телеканалів через загрозу національній безпеці. «Перший канал», «Росія» і «Культура» зникнуть з державного мовлення країни, особливо тепер, коли Росія провокує збройний конфлікт між Азербайджаном та Вірменією.

Відповідно до закону «Про аудіовізуальних медіа», який підписав у середу президент республіки Армен Саркісян, трансляція іноземних каналів, включаючи російські, може здійснюватися лише на підставі міждержавних угод.

Обмеження торкнуться трансляції в державних мережах. Нові правила запрацюють з 2021 року. «Перший канал», «Росія» і «Культура» зникнуть з державного мовлення. З російськомовних каналів в ефірі залишиться «Мир».

Ще 29 січня голова Національної комісії з питань телебачення і радіо (НКТР) Тигран Акопян заявив, що іноземні телеканали, які діють в загальнодоступному цифровому мультиплексі, становлять загрозу національній безпеці Вірменії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Машина російської держпропаганди не раз зверталася до Вірменії, викликаючи гнів в Єревані.

Так, в жовтні 2019 року головний редактор Russia Today Маргарита Симоньян в ефірі Володимира Соловйова на каналі «Росія-1» розповідала про розслідування, де стверджувалося що в Вірменії при фінансуванні Заходу молодь вчать робити держперевороту.

Запрошені спікери в ефірі «Першого каналу» в 2018 році стверджували, що Вірменія самим своїм існуванням зобов’язана Росії, зазначає Aravot.

Опитування, проведене в влітку 2019 року показав, що тільки 2,8% вірменських телеглядачів довіряють новин «Первого канала». Рівень довіри до «Росії-1» виявився ще нижче – 2,7%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності