Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

З Нового року Україні готелі із європейськими зірками та дороги…

Державний дорожній науково-дослідний інститут створив інформаційний довідник з переліком найпоширеніших робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг за міжнародним стандартом CESMM4.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Мустафа Найєм.

Зазначається, що в довіднику роботи закодовані за Стандартним методом вимірювання в цивільному будівництві (CESMM4) – це дозволить полегшити перехід від застарілих норм до сучасних, визнаних у 138 країнах.

Кодування CESMM дозволяє максимально чітко описати в кошторисі роботи, які буде виконувати підрядник. Відтак застосування методу дозволяє уникати корупційних ризиків у реалізації проєктів дорожнього будівництва. )))))))

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо дуже просто, то CESMM – це класифікатор видів будівельних робіт, які має виконати підрядник. Коди чітко й однозначно визначають вартість, перелік та обсяг замовлених робіт. CESMM використовується в різних формах контрактних документів.

Для фахівців галузі довідник, який створила Експертна рада, є своєрідною шпаргалкою, яка дозволить полегшити роботу. Автори довідника залишили можливість коментувати документ та удосконалювати, якщо це знадобиться», – зазначив Найєм.

Він додав, що принципи ціноутворення в дорожній галузі змінюють аби всі процеси відбувались прозоро.

ТАКОЖ Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) й Асоціація готелів та курортів України почали тестувати європейську систему присудження зірок готелям Hotels Stars Union.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це повідомляється на сайті ДАРТ.

В Україні вимоги до готелів визначені законом про туризм та державним стандартом «Послуги туристичні. Класифікація готелів». Зірки присуджуються спеціальною комісією, до складу якої входять представники ДАРТ, Міністерства культури та інформаційної політики, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, профільних спеціалістів.

У 2021 році Україна приєдналась до європейської галузевої організації HOTREC, під патронатом якої у 2009 році була створена європейська система сертифікації готелів Hotel Stars Union.

Зараз це одна з найпоширеніших систем класифікації готелів у Європі, за її критеріями зірки отримали понад 22 000 готелів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Україна планувала перші кроки щодо запровадження європейської класифікації готелів на літо 2022 року, але війна призупинила роботу над її впровадженням. Тепер вона відновлюється.

Термін тестування – з 10 січня до 28 лютого 2023 року. Участь готелів безплатна та необов’язкова.

Оцінювання готелю категорії від 1* до 5* згідно із системою Hotel Stars Union доступне на сайті HSU.

У результаті оцінювання буде сформований перелік критеріїв, використання яких є ускладненим в умовах воєнного часу в Україні та які надалі будуть враховані в процесі адаптації на нашому ринку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності