Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЗА ДОГНАЛІТІВ ТАКИ ВЗЯЛИСЯ

Громадськість Галичини, зокрема Львівщини, вже не одноразово роками намагалася привернути увагу правоохоронних органів та уряду до діяльності релігійної секти Іллі Антоніна Догнала, уся діяльність якої виглядає спрямованою на підрив державного устрою та територіальної цілісності України (докладніше читайте у «ЗЛ» № 19 (97) від 28.05.2015 р.).

І ось цього понеділка, 22 червня, співробітники УСБУ у Львівській області затримали у селищі Брюховичі під Львовом затримали щонайменше п’ятьох лідерів незареєстрованої релігійної організації «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква», або т. зв. секти Догнала чи «догналітів».

Про затримання своїх духовних лідерів місцеві ЗМІ повідомили самі «догналіти». У львівському СБУ офіційно підтвердити чи спростувати цю інформацію відмовились, однак на правах анонімності один з високопоставлених співробітників СБУ підтвердив факт затримання кількох «дог­налітів»…

Відомо, що усіх затримані «владики УПГКЦ» були доправлені до слідчого ізолятора СБУ у Львові.
Обшуки пройшли у жіночому монастирі УПГКЦ у Брюховичах, а також у каплиці УПГКЦ. Операція із захоплення лідерів «догналітів» була досить масштабною, затримання проводили кілька десятків співробітників спецпідрозділу СБУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами одного із представників «догналітів», двоє «єпископів» і один «священник» були видворені за межі України, оскільки є громадянами Чехії, ще двоє перебувають у слідчому ізоляторі СБУ. Уже традиційно «догналіти» звинуватили владу у «репресіях» проти їхньої організації представників УГКЦ.

Нагадаємо, що сам засновник секти Антонін Догнал теж є громадянином Чехії, попри протекцію екс-нардепа і співачки Оксани Білозір, неодноразово звинувачувався вітчизняними ЗМІ і політиками у зв’язках з російськими спецслужбами.
6 вересня 2012 року Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення повністю відмовити у позові громадянина Чехії Антоніна (Ілля) Догнала до головного управління МВС у Львівській області, якою він намагався визнати рішення про його депортацію з території України та заборону в’їзду на її територію від 27.08.2011 р. незаконними.

Нагадаємо, що цьому передувало нанесення А. Догналом 19.07.2011 р. у Львові місцевій мешканці важких черепно-мозкових травм та супротив правоохоронним органам при його затриманні.

Підготував Ярослав Гібура

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності