Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

За казнокрадство* у Львові судитимуть представників «Муніципальної варти»

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу працівників УСР у Львівській області ДСР НП України, скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 7 членів організованої групи, за фактами одержання неправомірної вигоди, зловживання службовим становищем та незаконного заволодіння бюджетними коштами (ч.3 ст.27 – ч.3 ст.28 – ч.3 ст.368, ч.3 ст.28 – ч.1 ст.364, ч.3 ст.27 – ч.5 ст.191 КК України).

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Ще у червні минулого року було викрито схему розкрадання бюджетних коштів та вимагання неправомірної вигоди з місцевих підприємців та представників комунальних підприємств Львова за надання охоронних послуг та встановлено причетних до злочинної діяльності осіб – посадовців КП «Муніципальна варта» (4 особи) та керівників комерційних структур (3 особи).

Встановлено, що обвинувачені з березня по червень 2020 року надавали охоронні послуги без належного оформлення договірних відносин та проводили розрахунки виключно у готівковій формі, попередньо відмовляючи суб’єктам господарювання в укладанні офіційних угод, схиляючи їх до надання неправомірних вигод та неофіційної співпраці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як наслідок, для надання охоронних послуг на необлікованих об’єктах, представники «Муніципальної варти» зменшували кількість охоронців на об’єктах міської ради та інфраструктурних об’єктах Львова.

Загальна сума отриманої неправомірної вигоди сягає 150 тис грн, а сума привласнених коштів місцевого бюджету – понад 350 тис грн.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим – до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

*КАЗНОКРАДСТВО – (розкрадання казни) старий термін, яким колись називали розкрадання державних бюджетних коштів

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності