Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

За коронавірусом йдуть бореліоз та енцефаліт, – нашестя кліщів в Україні (фото)

Аномально тепла зима в цьому році сприятливо вплинула на розмноження кліщів, які переносять безліч небезпечних хвороб. Українці в соцмережах скаржаться, що всю зиму доводилося знаходити кліщів на тваринах, а з приходом перших теплих днів їх число просто зашкалює. Небезпечні комахи навіть стали заповзати в квартири.
Так живе в Києві одесит Лаврентій Тарсаевіч в Фейсбуці показав, що за 10 хвилин прогулянки в поле в Бучі знайшов на брюках близько десятка кліщів, при чому комахи були дуже рухливі і виглядали вже дорослими, хоча зазвичай період кліщів починається в квітні.

85029573_2700933083357099_2297435267134390272_n

Тарасевич повідомив, що, на його думку, з коронавірусів впораються, а ось навала кліщів може бути більш серйозною проблемою: «Ось вийшов в поле на 10 хвилин походити, подихати повітрям. І різко передумав гуляти. Будьте обережні, не гуляйте в полях і лісах без спрею від кліщів. Я таких товстих і вгодованих товаришів навіть навесні не зустрічав на ногах, а ходжу я по лісах чимало ».

У соцмережах сотні українців відзначили таку ж проблему в різних регіонах України. При чому не завжди захисні хімічні засоби допомагають.

А ось таких кліщів знайшли на своїй собаці кременчужанка Юлія Погрібна:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

7867trbh

У 2018 році в Україні зареєстровано 2 403 випадки хвороби Лайма або бореліозу, за минулий рік офіційних даних поки нема. Цією інфекцією заражений практично кожен кліщ. Кліщі також переносять таку страшну інфекцію, як енцефаліт і ще 150 вірусів.
Фахівці радять застосовувати запобіжні заходи при прогулянці в полі, парку або лісі. Одяг повинен бути світлим, щоб було одразу видно кліща. Довгі рукави, штани, взуття високе. Не сідати довго на підстилку, не заходити до лісу і парку, де багато гілок або густий чагарник.7bc7639da0d7be62be212d68bbe087f0

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності