Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

За Медведчука взялися конкретно, – вручено підозру посадовцю з його оточення

НАБУ спільно с СБУ завершують роботу по встановленню всіх обставин привласнення оточенням Медведчука нафтопродуктопроводу.

За даними слідства, колишній експерт, перебуваючи на посаді заступника директора державного підприємства, діючи в інтересах приватної компанії ТОВ «Прикарпатзахідтранс», яка фактично володіє нафтопродуктопроводом «Самара-Західний напрямок», склала завідомо недостовірний висновок.

У ході досудового слідства встановлено, що фігурант сприяв у реалізації оборудки, організаторами якої були посадовці комерційної структури.

Це і дозволило оточенню Медведчука внаслідок рішень судів привласнити його. Активний процес привласнення тривав від 2015 по 2017 роки, хоча почався ще набагато раніше. Цей нафтопродуктопровід насправді повинен належати державі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

У подальшому цей висновок став підставою для прийняття у серпні 2017 року Господарським судом Рівненської області рішення щодо відмови у визнанні права власності на вказаний об’єкт за державою.

11 лютого 2021 року фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням послуг експерта) та ч. 2 ст. 384 (складання та надання суду завідомо неправдивого висновку експерта) Кримінального кодексу України.

Внаслідок цієї махінації у Медведчука через його оточення з’явилося постійне джерело грошей, які він міг використовувати для підтримки своєї політичної діяльності.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності