Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

За останню добу до рук радикалів потрапило 1,5 тисячі одиниць зброї – заява СБУ

Протягом останньої доби до рук радикально налаштованих учасників протестів потрапили понад 1500 одиниць вогнепальної зброї і 100 тисяч набоїв. Про це йдеться у заяві голови Служби безпеки України Олександра Якименка. Подаємо текст заяви у повному обсязі:

Шановні громадяни!

 Події останньої доби в Україні засвідчили наростаючу ескалацію силових протистоянь та масове застосування зброї зі сторони екстримісько налаштованих угруповань.

В багатьох регіонах держави захоплюються органи місцевої влади, структури Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, прокуратури, військові частини, склади з боєприпасами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Горять приміщення судів, вандали нищать приватні помешкання, вбивають мирних громадян.

Так, тільки за останню добу понад 1500 одиниць вогнепальної зброї і 100 тисяч набоїв, опинилися в руках злочинців.

Сьогодні відбувається свідоме, цілеспрямоване застосування насильства, шляхом підпалів, убивств, захоплення заручників, залякування населення з метою досягнення злочинних цілей. Все це з використанням вогнепальної зброї. Це вже не прояви тероризму – це конкретні терористичні акти!

Радикальні і екстремістські угруповання своїми діями несуть реальну загрозу життю мільйонів українців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У зв’язку з цим Службою безпеки України та Антитерористичним центром при СБ України сьогодні прийнято рішення про початок проведення на території Україниантитерористичної операції.

Хочу зазначити, що рівень суспільної небезпеки який існує в Україні потребує залучення усіх суб’єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом.

Згідно із Законом України «Про боротьбу з тероризмом» до цієї роботи  залучені: Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Державна прикордонна служба України, центральні та місцеві органи влади.

З огляду на таке рішення в державі запроваджуються заходи щодо посилення безпеки охорони громадського порядку та державного кордону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я звертаюсь до всіх громадян України з проханням зберігати спокій та дотримуватись у своїх діях законодавчих вимог.

Я вже поінформував Президента держави про рішення щодо проведення антитерористичної операції.

 

Голова Служби безпеки України Олександр Якименко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності