Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

За розпалювання міжрелігійної ворожнечі судять попа РПЦвУ з Рівненщини

В Рівненському апеляційному суді розглядалась справа священнослужителя Російської православної церкви в Україні з Острога протоєрея Віктора Земляного за обвинувачення у розпалювання релігійної ворожнечі і розповсюдження творів, що пропагують насильство та жорстокість.

Видання нагадує, протоєрею Віктору Земляному вручили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України у березні 2019 року.

На Рівненщині він відомий як глава відділу з питань врегулювання міжконфесійних конфліктів при Рівненській єпархії РПЦвУ (УПЦ МП).

Священнослужитель звертався до президента з заявами про, так звані “гоніння” та утиски під час перереєстрації громад до Православної церкви України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприкінці вересня 2019 року він розповів про “гоніння вірян” на Рівненщині під час 42 сесії Ради з прав людини ООН у Женеві.

Окрім цього відомо, що піп з Острогу охоче давав інтерв’ю російським пропагандистським каналам.

При цьому, співробітники Служби безпеки України виявили в його діях ознаки розпалювання міжрелігійної ворожнечі та зафіксували антиукраїнські висловлювання.

Протоєрей РПЦвУ Віктор Земляний навіть намагався потрапити до Рівненської обласної ради – його було включено до партійного списку проросійської політичної сили “ОПЗЖ”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Апеляцію до суду подавала прокуратура на рішення Рівненського міського суду від 29 січня цього року згідно з яким обвинувальний акт щодо Віктора Земляного був складений невірно.

В ході засідання суд ухвалив скасувати рішення міського суду і призначити нове судове засідання.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності