Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

За те, що тещі зробили ремонт, вимагав із будівельників $200 тис.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо заступника начальника одного з правоохоронних органів Дніпра, який разом зі своїм братом вимагав у трьох місцевих мешканців 200 тисяч доларів США.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Правоохоронець вимагав гроші у будівельників, які робили ремонт в будинку, оформленому на його тещу. Вже після ремонту через коротке замикання в садибі сталася пожежа. Не слухаючи доводів будівельників, правоохоронець всю провину за пожежу поклав на них і почав вимагати відшкодувати збитки, які сам оцінив у 200 тисяч доларів США.

Для залякування людей він залучив свого брата. Під час зустрічей з будівельниками вони пропонували розпродати їхні автомобілі та інше майно, безплатно працювати над відновленням будинку, а одному з мобілізованих робітників наказали кожного місяця перераховувати його заробітною плату, отриману в ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Людей залякували кримінальною відповідальністю, погрожували вбивством, обіцяючи закопати тіла так, «що їх ніхто і ніколи не знайде».

Для того, аби узаконити «борг», правоохоронець почав вимагати від чоловіків укласти ще й фіктивні договори позики.

Завдяки своєчасному реагуванню на злочин працівники ДБР у травні 2023 року зуміли якісно задокументувати всі протиправні дії вимагачів, а потерпілих вберегти від можливої розправи.

Правоохоронець та його брат обвинувачуються у вимаганні передачі чужого майна з погрозою насильства, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, службовою особою з використанням службового становища, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 189 КК України).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності