Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

За відбудову БУЧІ – ХАБАР ?! (фото)

Працівники Територіального управління ДБР Києва затримали керівника проєктної організації, який вимагав 40 тис. доларів США у представника житлового кооперативу, що представляв турецьку компанію-забудовника.

За оперативною інформацією, представник житлового кооперативу планував отримати консультацію в проєктній організації щодо будівництва багатоповерхового житлового будинку, у який компанія з Туреччини планувала інвестувати сотні мільйонів гривень.

Керівник проєктної організації одразу запропонував за окрему «винагороду» скористатися його дружніми стосунками із начальником відділу архітектури та містобудування для отримання дозвільних документів із будівництва житлового будинку на території Бучанського району.

А у разі відмови заплатити за його «посередницькі послуги», фігурант погрожував використати свої зв’язки та заблокувати процес отримання необхідної для забудови документації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ДБР задокументовано кілька траншів отримання неправомірної вигоди, загальна сума яких склала 20 тис. доларів США.

Вимагача затримано «на гарячому» під час отримання другої частини хабаря.

У рамках досудового розслідування працівники ДБР провели низку обшуків, під час яких виявили та вилучили:

отримані кошти;
мобільні телефони;
документацію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України), та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Також перевіряється інформація щодо причетності службових осіб органу місцевого самоврядування до вчинення вказаного злочину.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Київська міська прокуратура.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Блокувати інвестиції в Бучу!!! Про яку дізнався весь світ!

Звісно, що керівник проектної організації сам такі питання не вирішував – не його компетенція, а тому він є тільки посередником. Але чи зможуть через цю ниточку потяги тих, зверху?

“Шановний Президент, та ВРУ – внесіть зміни до ККУ!!!
Раз ми йдемо в Евросім’ю, та не можемо страчувати корупціонерів, то хоча би нехай сідають за грати на 20, та більше років!” – пишуть люди у соцмережах.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності