Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

За земельні паї та… городи доведеться платити податок

Українці, які є власниками земельних паїв, зобов’язані будуть сплачувати мінімальний податок у 1,5 тис. грн із кожного гектара.

Відповідна норма міститься в так званому «ресурсному» законі, який ухвалила у другому читанні та загалом Рада.

Податки доведеться сплачувати також, якщо ділянка розташована в межах міста (фактично це город): якщо розмір цього городу 0,5 га (50 соток), доведеться сплачувати фіксований податок. Причому навіть якщо людина вирощує на ній продукцію виключно для власного споживання та не продає її на ринку.

Щодо сільськогосподарських земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів – то вони мають сплачувати не менше мінімальної суми податку, приблизно 1,5 тис. грн із одного гектара.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Характерно, що це підвищення ніяк не вплине на великі агрохолдинги, оскільки вони не є власниками землі – виключно на невеликих фермерів та селян, котрі мають землю.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня (запуску ринку сільгоспземлі) зареєстровано 10 683 угод купівлі-продажу земельних ділянок. Загалом було продано майже 23 тисячі гектарів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності