Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Заблокував надання десятків мільярдів євро для України від ЄС…

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на ухвалення рішення ЄС щодо програми бюджетної допомоги Україні на €50 млрд.

Про це він написав у соціальній мережі Х.

Орбан стверджує, що ЄС ще повернеться до розгляду питання фінансової допомоги Україні на початку 2024 року. «Підсумок нічної зміни: вето на додаткові гроші Україні, накласти вето на перегляд МФР. Ми повернемося до цього випуску наступного року після відповідної підготовки», – написав він.

Нагадаємо, раніш прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час зустрічі у Брюсселі заявив, що зможе переконати угорського колегу Віктора Орбана дійти згоди з Євросоюзом у питанні України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Іспанія тим часом підтримала європейську інтеграцію України. Мадрид наполягає на початку переговорів про членство України в Європейському союзі.

Австрія теж не планує перешкоджати вступу України до Європейського Союзу. Але вона хоче й позитивних рішень блоку для Боснії.

А лідери Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції заявили про підтримку прагнення України до європейської та євроатлантичної інтеграції та в її протистоянні агресії рф.

А прем’єр Угорщини Віктор Орбан під час саміту ЄС виступив як проти початку переговорів про вступ України, так і проти фінансової допомоги Києву.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності