Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Заборонити РПЦвУ (УПЦ МП) вимагає більшість громадян України

У грудні 2022 року 78% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ (МП). Зокрема, серед них 54% вважають, що ця церква має бути повністю забороненою в Україні.
Про це говориться в опитуванні КМІС.
За даними опитування, ще 24% виступають за дещо м’якший підхід, що не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду.
Лише 12% респондентів вважають, що нічого не варто робити і не варто втручатися у справи УПЦ (МП), а розслідувати лише окремі можливі випадки правопорушень.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне опитування 4-27 грудня 2022 року серед 1010 респондентів. Опитування не проводилося на території окупованого росією Криму та Донбасу, а також з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, Синод Української православної церкви попросив президента Володимира Зеленського розблокувати діяльність підсанкційних єпархій.
27 грудня Конституційний суд України визнав таким, що відповідає Конституції, закон, який зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву так, щоб вона вказувала на її приналежність росії.
Міністерство культури та інформаційної політики буде рекомендувати не продовжувати з УПЦ МП оренду двох храмів Києво-Печерської лаври.
Громадяни, які об’єднуються в релігійну особу, не можуть на власний розсуд визначати своє найменування, на прес-конференції у Києві заявив Сергій Головатий.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності