Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Забудівники попадають в зайву копійку, – новобудови зобов’язані мати бомбосховища, отож подорожчають квартири

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким забудовники зобов’язані проектувати та будувати бомбосховища у кожній новій будівлі.

Про це йдеться на сайті ВРУ.

Законопроект №7398 передбачає, що містобудівна документація має включати інформацію про плановані інженерно-технічні заходи цивільного захисту, інакше її не затвердять.

Орган державного архітектурно-будівельного контролю тепер може відмовити у видачі сертифіката про готовність будівлі до експлуатації, якщо забудовник не завершить роботи з обладнання бомбосховища.

Закон також містить норму про наявність інженерно-технічних засобів для евакуації маломобільних громадян у будинках, де постійно проживають понад 50 осіб та у спорудах, де тимчасово можуть розміщуватись понад 100 осіб. Логічно, що втрата забудівником комерційної площі, яку він міг би реалізувати за гроші, призведе до подорожчання квадратного метра житла…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, закон спрощує процедуру передачі земельної ділянки для розміщення об’єктів цивільного захисту та визначає, як потрібно утримувати у належному стані об’єкт укриття.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності