Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЗАГОРОДЖУВАЛЬНІ ЗАГОНИ в тилах московитів таки існують (відео)

Старший сапер однієї з військових частин РФ, якого українські військові взяли в полон, на допиті в СБУ розповів, що слідом за колоною російської армії йдуть ешелони, які розстрілюють тих, хто відмовляється воювати в Україні.

Полонений 22-річний сапер військової частини 51532, що базується на хуторі Молькіно Краснодарського краю, розповів, що він разом із іншими військовими РФ спершу був на навчаннях, а уночі 24 лютого перетнув кордон із Україною нібито у миротворчих цілях. Із ЗСУ його взвод зіткнувся під Миколаєвом, де, за його словами, військові зрозуміли, що вони тут не миротворці, а загарбники.

«Ми звертались до командира з питаннями, чому ми взагалі тут, потрібно розвернутись і поїхати. Він сказав, що не доїдемо ми додому. Позаду йдуть ешелони, які вбивають тих, хто дезертує», – розповів 12 березня полонений військовий РФ.

Він додав, що інші російські військові, з якими він перетинався на війні, теж розповідали про розстріл тих, хто хоче втекти з війни в Україні. Він також додав, що перед вторгненням у солдат забрали мобільні телефони, тому вони не мали змоги відстежувати новини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«У кожному населеному пункті нам казали, що там немає мирних мешканців, а вони там були. Нас це насторожувало. Перед тим, як ми здались, ми розуміли, що ракети летять не по військовій інфраструктурі, а в мирне населення», – розповів полонений.

Побачивши це, каже він, його взвод здався в полон ЗСУ.

Зазначимо, що СБУ щодня публікує відео допитів полонених російських військових, більшість із яких розповідає, що їхали на навчання й до останньоого не знали про повномасштабну війну в Україні. Їх посилали в Україну як миротворців, які нібито мали визволити українські міста від нацистів.

За деякою інформацією, функції т.зв. “загороджувальних загонів” (такі існували в РЧА в роки ІІ Світової, що складалися виключно з військ НКВД і йшли позаду штрафних батальонів – тобто батальонів смерників-гарматного м’яса) в тилах сучасної російської армії виконують… кадирівці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що днями було опубліковане відео замерзлого на смерть московського солдата з РПГ, який був прикутий ланцом за ногу до електроопори обабіч дороги без жодної іншої зброї (якою міг би перебити той ланцюг). Дивіться відео за цим посиланням, бо гуманний Фейсбук не дозволяє його копіювати і завантажувати: https://www.facebook.com/yagunv/videos/3971115596447961

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності