Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Закарпатська ОДА вшанувала угорського героя в річницю нападу Угорщини на Карпатську Україну

Символічно у чергову річницю нападу і окупації Угорщиною Карпатської України Августина Волошина, яка почалася 14 березня 1939 року, керівництво Закарпатської ОДА вшанували угорського національного героя Шандора Петефі.

Про це повідомляють у Фейсбуку ЗОДА.

Сьогодні, 15 березня, керівництво Закарпатської ОДА – Полосков Анатолій, Іштван Петрушка, Шинкарюк Ігор вшанували пам’ять загиблих, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника видатному угорському поету, одному з керівників революційного повстання 1848 року – Шандору Петефі, що знаходиться на однойменній площі в Ужгороді. Це 173-я річниця Угорської революції!”.

 

Шандор Петефі — угорський поет, публіцист, революційний діяч сербського і словацького походження. Вважається національним поетом Угорщини, і був однією з ключових фігур угорської революції 1848 р. Автор книги “Nemzeti dal” (Національна пісня).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тільки ось не зрозуміло, яке відношення він має до Закарпатської ОДА і самого Закарпаття і яке ОДА має відношення до чужої революції, що колись відбулася у державі, яка сьогодні прагне відкусити кусок закарпатської землі від України і для цього усіляким чином підтримує сепаратистські настрої серед місцевого угорського населення?..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності