Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Закарпатські дороги

Області потрібно у сто разів більше коштів ніж виділено

Стан автодоріг, як у державі в цілому, так і у Закарпатті загальновідомий і звичайно не задовольняє суспільні потреби.
Серед основних причин незадовільного стану автошляхів загального користування – хронічне недофінансування галузі, в результаті чого на дорогах області пропущено від 3 до 5 міжремонтних термінів, покриття зношене і давно потребує відновлення, а вантажопотоки постійно зростають. Для підтримання такої протяжності доріг загального користування в належному експлуатаційному стані, за підрахунками фахівців, необхідне щорічне фінансування в обсязі щонайменше 600-800 млн.грн. При цьому, щорічно необхідно виконувати мінімально до 100 км капітальних ремонтів та до 300 км середніх поточних ремонтів».

Службі автодоріг у Закарпатській області на 2015 рік передбачені асигнування лише на експлуатаційне утримання та дрібний поточний ремонт в обсязі 67 млн.грн. З яких 39,5 млн.грн. – на ліквідацію ямковості, 13 млн.грн. – на зимове утримання, решта 14,5 млн.грн. – на інші супутні роботи: дрібний ремонт мостів, нанесення дорожньої розмітки, встановлення та заміна транспортного огородження, дорожніх знаків, забезпечення водовідводу, покіс трав, вирубка аварійних дерев та чагарників, прибирання сміття, штучне освітлення тощо», – констатував керівник дорожньої служби краю.

У середньому по області фінансування утримання 1 км дороги складає в поточному році 20 тис. грн., тоді як у сусідній Словаччині – 143 тис. грн. (більше у 7 разів), а у розвинутих європейських країнах, таких як Франція, Італія, Німеччина на утримання 1 км дороги виділяється до 2 млн.грн. (більше ніж у нас в 100 разів).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Річне фінансування утримання 3348 км доріг області рівновелике будівництву 1 км дороги І категорії (чотири смуги руху) об’їзної с. Ракошино

Джерело: Кarpatnews

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності