Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Закарпатську нафту може спіткати доля українського сланцевого газу або чорноморського шельфу

В Ужгородському районі Закарпатської області науковці знайшли величезне нафтове родовище. Про це повідомила прес-служба Закарпатського інституту нафти і газу.

За словами вчених, ця знахідка переверне хід української історії.

Ресурси цього родовища дозволять Україні стати поруч з провідними країнами світу. Завдяки нафті наша держава нарешті зможе розвиватись так само швидко як США, Норвегія чи Японія”, — кажуть науковці.

Геологи додають, що на 1 квадратному кілометрі площі можна буде видобувати до рекордних 97 тисяч тонн нафти.

За попередніми оцінками фахівців, нафта залягає на глибині від 400 до 3800 метрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До слова, до цієї знахідки найбільшим родовищем нафти у світі було родовище в Абу-Дабі.

Нагадаємо, що за часів президенства Віктора Ющенка, завдяки якому Україна втратила свій шельф корисних копалин у Чорному морі, тривалий час ходили чутки, що Румунія також краде нафту та газ із Закарпаття проробивши зі своєї території свердловини під кутом 45* і нижче. Тоді ці чутки так ніхто не підтвердив, як і не спростував…

А щодо закарпатської нафти, то хотілося б, щоб її не спіткала доля українського сланцевого газу напередодні другого Майдану.

Нагадаємо, що у роки ІІ Світової нафтові родовища Румунії, що межує із Закарпаттям, забезпечували пальним усі армії ІІІ-Рейху та його союзників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності