Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЗАКАРПАТЦЯМ ЯК ЗАВШИ ВЕЗЕ

Недалеко від Закарпаття планують будівництво найбільшого аквапарку в світі.

“Чудо інженерії” планують побудувати на узбережжі найбільшого озера в Центральній Європі – Балатон, на заході Угорщини. Від Ужгорода це 480 км. по угорському автобану, а від Мукачево – взагалі рукою подати.

Узбережжя Балатону – найважливіший курортний район Угорщини з виходами мінеральних і термальних джерел. Тут добре розвинене рибальство. Озеро судноплавне.

Аквапарк матиме загальну площу понад 110 квадратних кілометрів, а сам комплекс під скляним дахом буде 1,7 км в довжину і до 900 метрів в ширину (на фотографіях можна побачити як буде виглядати масштабний проект).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

30% вартості будівництва пропонує сплатити держава, решту 70% – приватні інвестори. Однак фахівці вже підрахували: щоб почати приносити прибуток, комплекс повинен відвідувати до 4 млн відвідувачів на рік.

Ініціатор проекту Петер Гуляш розповів, що ідеї вже більше 10 років, але тільки зараз уряд Угорщини почав лобіювати серйозно цей проект.

Якщо все піде за планом, то найбільший аквапарк в світі побудують вже через 3 роки. Тут буде мережа гарячих термальних басейнів, водоспади, гірки для водних лиж, можливість для дайвінгу в штучних скелях, а також великі піщані пляжі.

Тому сміливо можна сказати, що закарпатцям вкотре повезло, адже окрім вдалого розташування області з найкращим кліматом в Україні, яка межує відразу з чотирма державами, їм тепер буде найближче з усіх українців їздити відпочивати на «белатонівське чудо»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності