Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Захарченко заборонив своїм підлеглим застосовувати силу проти мітингувальників

zakharchenkoМіністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко дав вказівку працівникам органів внутрішніх справ утримуватися від застосування сили проти учасників мирних акцій, а також попередив організаторів цих акцій про спільну відповідальність за безпеку їхніх учасників, – повідомляє Радіо Свобода.

«Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу до учасників мирних зібрань, що наразі відбуваються в столиці України й інших містах держави», – йдеться в заяві міністра.

У заяві також зазначається, що глава МВС неодноразово звертався до громадян, які беруть участь у масових заходах, із проханням утримуватися від порушень законодавства.

«Він закликав людей бути толерантними й обережними, не піддаватися на провокації, з повагою ставитися до оточуючих, а також повідомляти про підозрілих осіб до міліції», – наголошує прес-служба МВС.

Глава МВС зазначає, що правоохоронцям наразі вже відомо про частину організаторів і координаторів правопорушень, які сталися в Києві в період з 24 листопада по 1 грудня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Частину активних учасників заворушень уже затримано, відкрито низку кримінальних проваджень. Спектр вчинених зловмисниками порушень коливається від випадків хуліганських дій до захоплення будівель органів влади та заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям», – нагадали в прес-службі.

У зв’язку з цим Захарченко наголосив, що відповідальність за організацію, проведення, а також за наслідки акцій несуть їхні організатори.

Мітингувальники під час масових акцій 1 грудня в Києві захопили будівлю Будинку профспілок і київську мерію, де розмістили штаби і пункти обігріву учасників акції. Найбільші сутички були під Адміністрацією президента, після цього арештували 9 осіб за підозрою в їхній організації.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності