Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Захід на чолі із США не може визначитися щодо політики “єдиного Китаю” та Тайваню, – МЗС КНР

Країни “Великої сімки” посилюють тиск на Китай щодо Тайваню та Росії. Газета Politico пише, що міністри закордонних справ G7 направили Пекіну “надзвичайно жорстке” послання. Вони закликали до миру та стабільності на Тайвані та наполегливо рекомендували “рішуче закликати Росію припинити військову агресію проти України”.

Водночас була з’явилася інформація, що США не підтримують незалежність Тайваню і зберігають прихильність до політики єдиного Китаю, це заявив офіційний представник держдепартаменту Нед Прайс.

Тож офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь сьогодні розкритикував зміни, внесені щодо інформації про Тайвань на сайті Держдепартаменту США, зазначивши, що подібні дії вихолощують і спустошують принцип одного Китаю і неодмінно спричинять неприємності.

Чжао Ліцзянь зробив цю заяву у відповідь на прохання прокоментувати нещодавнє оновлення сторінки з довідковою інформацією про Тайвань на сайті Держдепартаменту США, де було видалено формулювання положень про те, що США не підтримують незалежність Тайваню та про визнання позиції Китаю, згідно з якою Тайвань є частиною Китаю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“У світі існує лише один Китай, і Тайвань – невід’ємна частина його території, а уряд КНР – єдиний законний уряд, який представляє весь Китай”, – заявив Чжао Ліцзянь, зазначивши, що ці факти є загальновідомими принципами, прийнятими у міжнародному співтоваристві , і навіть загальновизнаними нормами міжнародних відносин.

“У трьох спільних китайсько-американських комюніке Сполучені Штати взяли на себе важливі зобов’язання з тайванського питання та принципу одного Китаю”, – зазначив офіційний представник МЗС КНР. За його словами, зміна формулювань, що стосуються Тайваню, є актом політичної маніпуляції та спробою змінити статус-кво у Тайванській протоці, що неодмінно спричинять неприємності для самих США.

Чжао Ліцзянь закликав Сполучені Штати суворо дотримуватися принципу одного Китаю та положень трьох спільних китайсько-американських комюніке, а також дотримуватися політичних зобов’язань, які вони взяли на себе перед Китаєм у тайванському питанні.

“Американській стороні слід реалізувати на практиці заяву президента США Джозефа Байдена про те, що США не підтримують “незалежність Тайваню” і припинити всі політичні маніпуляції з питань, що стосуються Тайваню, а також будь-які спроби утримати Китай з використанням тайванського питання”, – закликав Чжао Ліцзянь.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 році Байден заявив, що захищатиме Тайвань, якщо Китай нападе на країну. Білий дім тоді наполягав на тому, що політика США відносно Тайваню не змінилася…

Також зазначимо, що подальша доля України залежатиме також і від того, як вирішиться “Тайванське питання”…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності