Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Захід Україні замість ППО пропонує # збивати російські літаки, ракети і БПЛА?!

Українська протиповітряна оборона у прифронтових районах є недостатньо міцною для блокування роботи російської авіації. Це призводить до суттєвих втрат серед українських військових і дозволяє агресору швидко захоплювати нові території за підтримки з повітря.

Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті посилаються на відео російських військових блогерів, що демонструють, як російські літаки Су-25 і Су-34 завдають ударів по позиціях Сил оборони на малих висотах біля міста Часів Яр Донецької області. За словами блогерів, російська авіація з кінця березня дозволила загарбникам відносно швидко просунутися у цьому районі.

Експерти ISW зазначають, що здатність російських літаків діяти на відстані понад 100 кілометрів вглиб повітряного простору України біля лінії фронту без суттєвих втрат, свідчить про те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі, наразі є недостатньо міцною для стримування або унеможливлення роботи російських літаків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Українська здатність наносити удари з великої відстані по російських стратегічних літаках, які ведуть бойові дії, може тимчасово обмежити операції російської авіації, як це було зроблено раніше по тактичних літаках. Однак ця українська ударна здатність не в змозі компенсувати критичну нестачу засобів протиповітряної оборони на всьому театрі бойових дій в Україні», – йдеться у звіті.

В ISW зазначають, що українським силам все ще доводиться використовувати матеріальну частину і визначати пріоритети в розподілі своїх обмежених засобів ППО на одних ділянках театру бойових дій, а не на інших. Це призводить до суттєвих витрат, дозволяючи російській авіації підтримувати більш послідовні та швидкі успіхи на землі, зокрема в районі міста Часів Яр.

За останні кілька тижнів Кремль суттєво посилив повітряні атаки на міста і критичну інфраструктуру країни. Агресор масштабно атакує об’єкти балістичними ракетами, збивати які можуть лише дві системи ППО у світі – американський ЗРК Patriot та французько-італійський SAMP/T.

Президент Володимир Зеленський заявив, що для повного закриття неба України від російських дронів і ракет, потрібні 25 систем Patriot.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що генеральний секретар НАТО “колишній” норвезький ультра-лівий марксист Єнс Столтенберг та міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наполегливо закликали країни «Великої сімки» надати Україні додаткові системи протиповітряної оборони.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск незабаром прийме прем’єр-міністра Великої Британії і генсека НАТО Єнса Столтенберга, щоб обговорити захист повітряного простору країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності