Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Захищати Фінляндію і Швецію до прийняття їх у НАТО будуть США, а як же Україну?

Допоки Фінляндія і Швеція не набудуть офіційного членства в НАТО, Сполучені Штати готові підтримувати гарантії безпеки для цих країн.

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час брифінгу в Білому домі.

“США готові забезпечувати заходи стримування, а також оборони для Фінляндії й Швеції, якщо вони матимуть у цьому потребу, навіть допоки вони не отримають повних переваг членства в Альянсі за Статтею 5”, – сказав Салліван.

У цьому зв’язку Салліван підкреслив, що Сполучені Штати, зі свого боку, проводять постійні переговори на рівні оборонних відомств як із цими скандинавськими країнами, так і з іншими союзниками й партнерами по НАТО.

Нагадаємо, що Фінляндія та Швеція у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

Водночас США та інші західні країни свого часу вже гарантували Україні безпеку за Будапештським меморандумом, коли остання віддала свою ядерну зброю. Натомість Україна тільки отримала від союзників постачання зброї (ненаступальної далекої дії, якої зараз так потребує), ленд-ліз, обіцянку десь-колись бути прийнятою до ЄС і навіть в далекому майбутньому до того самого НАТО, хоча давно й проситься туди, у той час, коли згадані Швеція і Фінляндія тільки нещодавно вирішили вступити до Альянсу, і вже незабаром стануть його повноправними членами. А тому Україна вже восьмий рік поспіль змушена воювати з РФ і відстоювати свою Незалежність власними живими силами…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності