Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Закон про амністію учасників Євромайдану є новелою у юриспруденції – юрист

Підписання Президентом України Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», на якому наполягали лідери опозиції, викликало досить суперечливу реакцію у провідних українських юристів. Нагадаємо, спочатку голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук, а потім і заступник голови Вищого спеціалізованого суду України Павло Гвоздик висловили думку про те, що Закон не буде дієвим.

Прокоментувати: так це чи ні ми попросили фахівця – начальника юридичного відділу Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ярослава Щепанського.

«Вважаю, – зазначив Ярослав Стахович, – що  прийняття 19 грудня 2013 року  Верховною Радою України Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» викликане перш за все політичними мотивами – задля розв’язання конкретної політичної ситуації, а не в силу суспільних відносин. Цьому Закону немає аналогів у вітчизняній юридичній практиці. Він є новелою в юриспруденції.

Закон стосується широкого  кола осіб і не містить чіткого переліку випадків їх звільнення від кримінальної відповідальності, як це визначено в Кримінальному кодексі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На мою такий Закон має узгоджуватися з іншим чинним законодавством України».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності