Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Закон про ДНК-базу усіх українців прийнято, тепер найважче, – зібрати дані до цієї бази

Верховна Рада України ухвалила закон “Про державну реєстрацію геномної інформації людини”.

Документ є важливим для правоохоронної системи та сфери експертно-криміналістичної діяльності, — повідомляє прес-служба МВС.

Як зазначається у повідомленні, закон передбачає створення державної бази даних ДНК.

Доступ до неї з метою перевірки може бути надано колу правоохоронних органів та органів розвідувальної діяльності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що в більшості країн, які поправу вважаються цивілізованими, така база уже давно є, і на даний час навіть є сформованою на 70-80%, що вважається доволі високим показником.

Навіщо така база Україні під час війни, пояснювати, мабуть таки зайве, але все ж: значний відсоток чоловічого і дещо менший жіночого населення сьогодні воює, і щодня з них хтось гине, держава виплачує родичам загиблих вояків велитенські компенсації, але як бути із неопізнаними понівечиними тілами або, коли від людини залишився тільки якийсь незначний фрагмент тіла – тільки ДНК експертиза, яку ця база даних має полегшити.

Також щодня на вулицях міст і під завалами будинків теж гинуть десятки мирних громадян, а тепер згадаймо велитенські братські поховання Маріуполя, Бучі, Ірпеня та інших міст України, скільки там тисяч невідомих тіл, які їхні родичі мають надію колись після перемоги України ексгумувати і після опізнання перепоховати з належними почестями.

А тепер ще згадаймо, що кожен злочинець на місці вбивства, крадіжки чи ДТП залишає своє ДНК теж…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності