Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Закрили дитячий психоневрологічний диспансер у Львові, – 1,8 тис. кв.м. елітної нерухомості у центрі

Під час сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про реорганізацію комунального закладу “Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер” шляхом приєднання його до комунального закладу “Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр”.43641682_1147957518695039_8341003450074529792_n

Про відповідне рішення повідомили у пресслужбі Львівської обласної державної адміністрації, наразі відкрите питання про розподіл штатів та перебування дітей в режимі денного стаціонару.

За словами т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько, єдиним шляхом, щоб Національна служба здоров’я побачила медичну послугу і змогла її оплатити – є приєднання диспансеру до медичної установи, яка має подібні види медичних послуг.

Зазначимо, питання реоранізації комунального закладу Львівської обласної ради “Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер” з’явилося ще два роки тому. Зокрема, у серпні 2018 року львів’яни виступали проти цього – створили електронну петицію, а у жовтні 2019 року люди протестували біля Львівської облради та заявляли, що реорганізація, насправді, – це ліквідація лікарні.

У той час, коли депутати цинічно розпинались про прагнення покращити умови для дітей з інвалідністю – в стаціонарі диспансеру перебували 36 особливих дітей. Маленькі пацієнти, очевидно, ще не знали, що уже віднині їм нікуди йти, адже в «Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі», до якого диспансер приєднали маклери з Винниченка, їм пропонують всього 5 ліжок. На сьогодні на обліку в диспансері перебувають 12,5 тисяч дітей з психічними вадами розвитку, з них 540 – дітки-аутисти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож незабаром буде продано елітну нерухомість в центрі Львова на балансі КЗ ЛОР «Львівський обласний психоневрологічний диспансер» якої перебуває комплекс будівель: вул. Драгоманова, 58, загальною площею 1076, 3 кв.м. та поліклінічне відділення з переходом за адресою вул. Коцюбинського, 36 загальною площею 720, 8 кв.м. та майже пів гектара землі. 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності