Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Залякавши Північну Корею, США беруться за Росію

Військово-морські сили США відновлюють Другий флот, який був розформований у 2011 році. Таким чином Пентагон реагує на погіршення відносин з Російською Федерацією.

«Наша стратегія національної безпеки чітко дає зрозуміти, що ми знову повернулися в епоху конкуренції світових держав у той час, як середовище безпеки кидає нові виклики й ускладнюється», – заявив глава морських операцій США адмірал Джон Річардсон, повідомляє агентство Reuters.

Другий флот здійснюватиме оперативне й адміністративне керівництво кораблями, літаками і наземними силами на Східному узбережжі США та у північній частині Атлантичного океану. Його команда базуватиметься у Норфолку, штат Вірджинія. Спочатку вона налічуватиме 15 співробітників, а з часом зросте до 200 осіб.

Таким чином після нещодавніх американських політичних успіхів у Північній Кореї, яким передувало гучне показове брязкання зброєю, все вказує на те, що США беруться тепер за її союзника – Росію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що у 2019 році США планують виділити на оборонну сферу $717 млрд.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності