Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Залишки будівлі XII століття розкопали на Львівщині

У Львівській області на території Звенигорода під час археологічних розкопок знайшли рештки давньоруського валу.

Зараз археологи працюють у різних частинах княжого міста, основні роботи проводять на території дитинця – центру давнього міста.

Зазначається, що на місці розкопок виявили руїни будівлі XII століття. Також знайшли чимало кераміки, тарілок, рештки озброєння. Одна з найцінніших знахідок – це рештки оборонного валу з дерев’яними конструкціями, які археологи виявили на краю пагорба.

Законсервували поки дерево, бо під повітрям воно починає розкладатись і треба швидко і фото зробити, і документацію – це ласий шматочок наших досліджень. Ми залишаємо це на сам кінець нашої експедиції”, – каже керівниця археологічних досліджень у Звенигороді Віра Гупало.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Усі археологічні знахідки передадуть у тутешній музей, який буде частиною новоствореного заповідника.

Маємо багато матеріалу XVII століття, пов’язаного з часом існування замку Синявського. Тут жив його управитель, відповідно є фрагменти скла, порцеляни, величезна маса кераміки княжої доби. Це можна рахувати кілограмами”, – каже керівниця заповідника “Древній Звенигород” Наталія Вайцейщук.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності