Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Замість Брюсселя обрали Київ, – зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС

У Києві відбувається зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, яка зазвичай проходить у Брюсселі.

«Сьогодні я збираю міністрів закордонних справ ЄС у Києві, що стане першою в історії зустріччю усіх 27 країн-членів поза межами ЄС. Тому що майбутнє України – у Євросоюзі», – відписав сьогодні, 2 жовтня, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Одним з ключових пунктів важливої зустрічі будуть майбутні безпекові зобов’язання ЄС щодо нашої країни.

Майже всі міністри прибули до української столиці особисто. Зокрема, на зустрічі на рівні глав МЗС будуть представлені Іспанія, Бельгія, Данія, Кіпр, Ірландія, Литва, Греція, Італія, Люксембург, Нідерланди, Словаччина, Мальта, Естонія, Болгарія, Австрія, Румунія, Фінляндія, Хорватія, Німеччина, Португалія, Словенія, Франція, Чехія, Швеція.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Польща буде представлена заступником міністра закордонних справ Войцехом Гервелем, Латвія – держсекретарем Андрісом Пелльсом, Угорщина – заступником держсекретаря Жолтом Бунфордом.

Щодо Жозепа Борреля, то він перебуває в Україні вже кілька днів. Очільник євродипломатії почав поїздку з неанонсованого візиту до Одеси 30 вересня.

А напередодні, 1 жовтня, Боррель взяв участь у заходах до Дня захисників і захисниць України у Києві.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності