Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Замість гідних зарплат вчителям Новосад принесе у школи прапорці із веселкою

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що має намір робити все можливе для того, щоб українська школа стала гендерно нейтральним середовищем.

Про це міністр заявила в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.photo_2019-05-17_18-31-26

Я не знаю, коли вона такою стане. Але я точно робитиму все можливе, щоб вона такою стала, тому що я вважаю, що школа має будуватися на рівності можливостей і на навчанні учнів цієї цінності. Безперечно, що в школах не повинно бути місця якимось архаїчним стереотипам і уявленням, які там були присутні в попередньому столітті, але досі фігурують у нашому суспільстві“, – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Пропаганда лесбійства в українській школі американцем під прикриттям боротьби з булінгом

На думку міністра, в останні кілька років було закладено правильний механізм, а саме Антидискримінаційна експертиза підручників.

Я однозначно її підтримуватиму. Свою роботу я почала з протистояння в ситуації з курсом “Основи сім’ї”. Безумовно, висновок повинні давати експерти, але я теж вмію читати і не хочу, щоб у школах дітям навішували такі догми. Але для цього потрібна професійна Антидискримінаційна експертиза. Зі свого боку я хочу її перенести не тільки на підручники, для яких вона застосовується, а й на інші посібники і навчальні матеріали, на які міністерство дає гриф“, – зазначила Новосад.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕЛіберасти тепер вимагають толерантності до… педофілів

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності