Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Запеклі бої біля Кремінної

Біля міста Кремінна відбуваються запеклі бої, росіяни стягують тули багато сил і засобів, намагаючись втримати місто, але деокупація цього населеного пункту може бути вже на початку 2023 року.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

«Там в нас дуже запеклі бої відбуваються. Та інформація, яку чомусь розповсюдили, що зайшли наші війська в Кремінну, – вона не відповідає дійсності. Біля Кремінної перебувають Сили оборони, але там точаться запеклі бої.

Росіяни туди дійсно стягують і перекидають свої підрозділи. Зараз дуже багато «вагнерівців» туди перекинули», – написав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Гайдая, російське військове командування добре розуміє, що Кремінна – це «достатньо стратегічний населений пункт» і втратити його «буде вкрай боляче».

Він висловив сподівання, що українські війська і надалі потрохи будуть просуватися уперед і що деокупувати Кремінну можуть уже на початку 2023 року.

А після цього, за словами голови ОВА, є «декілька варіантів наступу і просування Сил оборони».

Гайдай також відзначив, що ситуація довкола Білогорівки наразі без змін. Росіяни цілодобово намагаються наступати, але Сили оброни там «міцно тримають позиці, і ворог там успіху немає».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Кремінну в Луганській області покинули і росіяни, які приїжджали працювати в місті.

Сили оборони України ведуть потужну роботу в напрямку Кремінної Луганської області з метою її деокупації. Крім того, важливо звільнити сусіднє місто Сватове.

Нещодавно Збройні Сили України взяли в полон групу російських окупантів біля Кремінної.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності