Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Запорожці перевертаються у гробах, – новий фільм перетворив їх в ЛГБТ-товариство

Православні запорожці перевертаються у гробах, – новий фільм перетворив їх в ЛГБТ-товариство. Так минулої суботи, 18 липня, почали знімати короткометражну стрічку «Головна фортеця Січі» Євгенія Коршунова про гомосексуалізм в українському козацтві. Головну роль виконає квітер-модельєр Михайло Коптєв, який створив костюми для фільмів. Кінозйомки тривали один день.

В основі картини інцидент, що трапився в Запоріжжі в 2013 році. Тоді місцеві гомосексуали об’єднались в організацію «Гей-Форум-Січ», що, без сумніву, образило сучасних запорізьких козаків. Режисер Євгеній Коршунов впевнений, що історичним й культурним надбанням України, можуть користуватися всі охочі, незалежно від статі та сексуальної орієнтації. «Доводилося чути та читати, що за гомосексуальні зв’язки на Січі наказували (страчували, переважно на палі, – ред.). А раз за них карали, значить вони там були. І я вважаю неприпустимим, що ряд людей правих і традиційних поглядів намагається заборонити іншим громадянам України асоціювати себе з козаками», – розповів він у Bird in Flight.


За сюжетом, один з героїв фільму віддається гомосексуальному вченню, але наштовхується на ряд претензій і образ. Пізніше з’ясовується, що герой належить до певного таємного братства, що асоціює себе з козаками. Дізнавшись про конфлікт, спільнота вирішує помститися за образу.

Короткометражка «Головна фортеця Січі» – частина проекту Coming Out of Isolation 2.0, в рамках якої п’ять художників і художниць працюють з відеопроектами, висвітлюючи різні аспекти життя LGBT +. Це Яна Бачинська, Евген Коршунов, Олена Сіятовска, AntiGonna та Віталій Гавура. Організаторами проекту стали фонд «Ізоляція» та «КиївПрайд».

Фотографії команди фільму «Головна фортеця Січі»

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності