Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Заповідні території Миколаївщини виставляють на торги, – екологи б’ють на сполох

Фахівці Української природоохоронної групи проаналізували ділянки державної власності, які включено до переліку земельних ділянок, права на які буде виставлено на земельні торги Головним управлінням Держгеокадастру в Миколаївській області.

Висновки перебільшили всі побоювання фахівців.

1) Отже, звертаємо увагу на те як так звані слуги народу нехтують нормами українського та міжнародного права.
68% (2960 га) всього, що виставлено на земельні торги в області, – природні степи та долини річок, що охороняються в Україні відповідно до резолюції 4 Бернської конвенції. Переважна більшість таких ділянок має ухил понад 5%, що забороняє їх розорювання, відповідно до Закону України “Про охорону земель”.

2) 20 потрапляють  до  затверджених територій Смарагдової мережі. Сумарна площа цих територій – 375.4 га. Тобто 12,6% всіх природних територій, виставлених на торги, або 16,6% всіх, що виставлені на Миколаївщині, – становлять смарагдові території.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

3) Одна з найбільших ділянок (4820985000:07:000:0093), площею 100 га, взагалі є однією з найбільших степових цілин Регіонального ландшафтного парку “Тилігульський”, тобто є територією природно-заповідного фонду, при цьому в обмеженнях щодо використання земельної ділянки про ПЗФ не вказано ані слова!

4) Також на земельні торги виставлена земельна ділянка (4824885800:05:000:0038), у межах якої розміщено 46% площі ландшафтного заказника місцевого значення “Михайлівський” – 40 га цілинної ділянки степу.

5) Окрім того, зі статусом “для ведення товарного сільськогосподарського виробництва” на аукціоні виставлені і 4 лісосмуги.

“Можна не сумніватися, що, якщо не будуть вжиті термінові заходи, усі ці ділянки будуть у найближчому майбутньому виставлені на торги, право оренди на них буде продано – і вони будуть розорані”– наголошують фахівці Української природоохоронної групи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому, Закон України “Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року” вказує, що в нас у державі спостерігається катастрофічне зменшення площі степових екосистем та унікальних степових ділянок, є надмірна  розораність території та порушення природного процесу ґрунтоутворення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності