Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Запровадити ротацію в ТЦК: львівські депутати звернулись до Зеленського й Залужного

Будинки в Іспанії, мільйонні статки, резонансні затримання і викриття схем розпродажу «білих білетів». В останні місяці Україну сколихнули декілька гучних скандалів, пов’язаних із корупцією у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Відтак для очищення системи наша держава потребує докорінної заміни керівників та ротації середньої ланки у військкоматах, наголошують представники громади Львівщини.

Відповідне звернення до Президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра оборони Олексія Резнікова, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського нещодавно зареєструвала у Львівській обласній раді група депутатів на чолі з Олександром Ганущиним.

Депутати пропонують запровадити для військкомів граничний термін перебування на посадах – 3 місяці для керівного складу ТЦК та СП і 6 місяців для решти співробітників.

«Мидепутати Львівської обласної ради шоковані інформацією про скандальних керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки котрі в час війни казково збагачуються за рахунок перебування на займаних посадахОчевиднощо примноження статків осіб котрі б мали забезпечувати комплектування Збройних Сил Україниведення якісного військового обліку та швидке оформлення документів і довідок військовослужбовцям та членам їх родин відбувається за рахунок налагодженої гідри хабарівзловживань службовим становищем та інших системних корупційних правопорушень», – ідеться у документі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Національне агентство запобігання корупції (НАЗК) вже оголосило про початок моніторингу способу життя передусім керівного складу військкоматів, а також, у другу чергу – керівників відділів, секторів і управлінь ТЦК та членів їх родин. Проте, на думку авторів звернення, ці заходи є хоча й необхідними, але вочевидь запізнілими та недостатніми.

«Комісарські «шафи» де зберігаються інформація про «недоторканих» на час мобілізації військовослужбовців знищити можна лише за рахунок докорінної заміни усього керівного складу та військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки», – зазначають львів’яни.

На цьому тлі в контексті в умовах постійної потреби на фронті, цілком виправданим кроком виглядає додаткове підкріплення підрозділів на передовій за рахунок офіцерського та сержантського складу з числа співробітників так званих «військкоматів».

Своєю чергою, на їх місця у ТЦК мають заступити військовослужбовці ЗСУ, які мають реальний досвід ведення бойових дій у складі штурмових підрозділів, отримали поранення та державні нагороди за досягнення в бою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«На майбутнєлише ротація керівників та середньої ланки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки може унеможливити появу нових корупційних проявів та нахабному збагаченню на мобілізації в тилу», – резюмують депутати.

Відтак автори звернення закликали вище військово-політичне керівництво країни невідкладно ухвалити рішення про повну заміну керівників та середньої ланки ТЦК та СП, не чекаючи на результати перевірок. НАЗК.

Крім того, вони запропонували Уряду внести зміни в постанову від 23 лютого 2022 р. № 154 «Про затвердження Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки», передбачивши термін відповідно до керівної номенклатури посад для призначення військовослужбовців в системі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на строк до 3 місяців, заступників та військовослужбовців середньої ланки на строк до 6 місяців, без можливості подальшого продовження таких термінів в тому ж органі військового управління.

Нагадаю, 17 серпня Зеленський підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони України до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На виконання рішення РНБО Державне бюро розслідувань, поліція та прокурори проводять сотні обшуків у військкоматах та ВЛК по всій країні, виявлені масштабні корупційні схеми.

Слідчі дії проходять у межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, які займають керівні посади в обласних та районних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності