Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Заробіток на крові?

DSC_0881-22Пам’ять про загиблих героїв священна. Пам’ять про героїв Небесної сотні для українців священна особливо. Так є і так має бути, якщо ми хочемо зберегти єдину українську націю, встояти перед усіма загрозами та збудувати сильну заможну державу.

Втім, розуміють це, на жаль, не усі. Як не прикро це констатувати, а навіть сьогодні, коли з дня загибелі Небесної сотні не минуло ще й сорока днів, в місті Івано-Франківську – в цьому Українському П’ємонті, де про Майдан та його ідеї знають не з чуток, знайшлися ділки, ласі не лише спаплюжити пам’ять про загиблих, а й заробити на ній.
Одного такого горе-гендляра упіймали 8 березня активісти івано-франківського «Правого сектору». Ним виявився неповнолітній, який вирішив заробити на імені загиблого на Майдані студента Романа Гурика. План був доволі простий: поставити біля могили студента у Меморіальному сквері Івано-Франківська трилітрову банку з прорізом для вкидання грошей у кришці і написати на банці, що гроші, мовляв, збираються для потреб родини загиблого. А далі довірливі і чуйні до чужої біди івано-франківці самі довершать справу. Треба лише час від часу приходити до могили – контролювати: чи не зникла, бува, банка, і забирати з неї гроші… Першими злочинне ноу-хау виявили батьки Р. Гурика, які постійно приходять на могилу провідати загиблого сина.
Обурені таким нахабством і неповагою до пам’яті їх дитини, вони тут же повідомили про знахідку хлопцям з прикарпатського «Правого сектору».

«Нам надійшла інформація від батьків Романа Гурика, – прокоментував подальші події один з активістів «Правого сектору», – що невідомі вже другий день ставлять на могилі банку для збирання грошей.

Ми одразу відправили двох своїх хлопців поспостерігати, хто опікуватиметься банкою, забиратиме звідти гроші. Вже невдовзі наші активісти виявили, що до банки час від часу підходить неповнолітній хлопець. Викликали групу, яка і затримала зловмисника. Після цього ми викликали правоохоронців».
Зі слів активіста, затриманий розповів, що поставити банку і забирати з неї отримані шахрайським шляхом кошти його попросив невідомий старший чоловік. Так воно чи ні і ким саме є отой старший чоловік (якщо він насправді існує) – наразі з’ясовують співробітники міліції.
Нам же залишається лише висловити жаль з приводу того, що не всі наші співвітчизники сьогодні розуміють: той, хто зневажає пам’ять померлих, сам приречений на забуття…

Сергій Білий

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності