Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Засудили за установку неліцензійної Windows

Червонозаводський суд міста Харкова засудив чоловіка до року виправних з відрахуванням десяти відсотків заробітку за установку неліцензійного програмного забезпечення.

Про це йдеться в рішенні суду.

Обвинувачений працював інженером у відокремленому підрозділі «Інформаційно-обчислювального центру» Державного підприємства «Південна залізниця». Крім того, був приватним підприємцем і надавав послуги з установки ПЗ.
Свої послуги він пропонував через оголошення в газеті.

Так він і познайомився з харків’янином, який замовив йому перевстановити програмне забезпечення в офісі фірми, в якій працював.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як встановив суд, обвинувачений за допомогою свого комп’ютера, без дозволу власника авторських прав записав на диски програмне забезпечення компаній «Microsoft», «Autodesk», «АСКОН» (ZAOАSCON).
Після чого, зустрівся з клієнтом і встановив операційну систему, а також ряд програм на комп’ютер, за що отримав аж 150 гривень!

Відразу після отримання грошей в кімнату зайшли співробітники міліції і затримали обвинуваченого за підозрою в поширенні неліцензованого ПЗ і порушенні авторських прав.

Хочеться сказати, що харківські правоохоронці і місцева феміда вчинили цілком по-європейськи. Але прикро усвідомлювати, що хтось за якісь аж 150 грн. отримав рік виправних робіт, коли хтось інший у цей же час за поцуплені у держави (її громадян) мільярди доларів клав на цю державу з її Фемідою і правоохоронною системою усю свою врізану совість…

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності