Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ЗАТРИМАЛИ ЗА… «СМІТНИКОВУ ЛЮСТРАЦІЮ»

Член тернопільського «Правого сектора», мешканець Кременця Віталій Ващенко більше місяця тому кинув до смітника кременецьку суддю Людмилу Варневич, яка, буцімто, причетна до корупційних дій (раніше «ЗЛ» вже повідомляла на своїх шпальтах про цей інцидент). Це не минуло йому безслідно. А 27 травня його поблизу Кременця затримали рівненські міліціонери.

– Віталія Ващенка завезли до Рівного, звинуватили у нанесенні тілесних ушкоджень судді і з 10 до 16 години протримали у слідчому управлінні облуправління міліції Рівненщини, доки у міському суді не відбулося судове засідання, – повідомив керівник «Правого сектора» Рівненщини Роман Коваль. – Суд прийняв рішення відпустити чоловіка під домашній арешт. Адже у нього є неповнолітня дитина та хвора дружина, яка має третю групу інвалідності. Та й Віталій Ващенко не становить небезпеки для суспільства. Приємно, що рівненські судді прийняли таке рішення. Отже між кременецькими та рівненськими суддями немає кругової поруки.
Хоч на сайті «Правого сектора» повідомляється, що Віталія Ващенка при затриманні сильно побили міліціонери, на думку Романа Коваля, скаржитися на них не будуть. Бо, пояснив, досі у «правосекторців» не виникало інцидентів з рівненськими міліціонерами, а шарпанина при затриманнях, яка нерідко виливається у синці, виникає практично завжди.
– Думаю, що міліціонери діяли по чиїйсь вказівці, – висловив припущення п. Коваль. – Бо навіщо на затримання було спрямовувати не тернопільських, а саме рівненських міліціонерів? Можливо, вказівка надійшла з Генпрокуратури.
На питання, чи вдаватимуться й надалі «правосекторці» до «сміттєвої люстрації», зважаючи на те, що за такі дії доводиться відповідати перед законом, Роман Коваль відповів, що не є прихильником кидання злочинців у смітники. Бо вважає, що у державі повинна проходити законна люстрація, згідно з якою злочинців мають усувати від державних посад.
– У державі не діє закон, тому виникає «сміттєва люстрація». Бо коли покарати злочинця не може закон, тоді це робить вулиця, – пояснив п. Коваль.

Джерело: Національна революція

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності