Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Завдяки Конгресу Трамп має право знову брати участь у виборах президента США

Як і передбачалося, Верхня палата Конгресу США шляхом загального голосування не підтримала імпічмент Дональда Трампа, оголошеного Палатою представників 13 січня.

Голосування відбулося після кількаденних судових слухань у Сенаті США.

За те, щоби визнати Дональда Трампа винним у підбурюванні до заворушень проголосували 57 сенатори. Проти висловилися 43 законодавців.

Таким чином, верхня палата Конгресу США не змогла отримати необхідних двох третин голосів для того, щоби затвердити рішення про імпічмент експрезидента США.
Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для схвального рішення Сенату, де нині представлено по 50 демократів і республіканців, необхідно було, аби ініціативу Демократичної партії підтримали щонайменше 17 однопартійців Трампа.

Однак до демократів долучилися лише семеро республіканців із “нащадків Брута“: Річард Берр, Білл Кассіді, Сюзан Коллінс, Ліза Мурковскі, Мітт Ромні, Бен Сассі й Пет Тумі.

Нинішній судовий процес став першим в історії США, коли Палата представників двічі оголошувала імпічмент чинному президенту. Крім того, ніколи раніше судові слухання в Сенаті не відбувалися стосовно колишнього глави Білого дому.

В результаті Трамп матиме право знову брати участь у виборах президента США, хоча на наступних виборах йому буде уже 79 років, а Байдену – 83…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності