Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Завтра починає діяти Антикорупційний суд – у Шабуніна істерика

Антикорупційний суд має розпочати роботу вже завтра, 14 червня, на наступний день після публікації закону у виданні «Голос України». Але до початку його запуску у документі буцімто було знайдено «підміну». Про це повідомляє «Центр протидії корупції» (ЦПК), а саме, що начебто в оприлюдненому тексті закону з’явилася правка, яку голова комітету правової політики та правосуддя Руслан Князевич не зачитував у сесійній залі перед ухваленням закону і яку не обговорювали в комітеті.

Ця правка встановлює, що апеляції щодо справ НАБУ, які суди вже розглядають зараз, розглядатимуть у судах загальної юрисдикції, а не в Антикорупційному суді. Ця норма була запропонована в тексті правок до закону, розданому в комітеті за годину до голосування, але її не було включено у редакцію порівняльної таблиці до другого читання. Голова правління «ЦПК» Віталій Шабунін вважає, що «ця норма – це амністія для всіх ТОП-корупціонерів, чиї справи вже в судах».

Віталій Шабунін,
голова правління «ЦПК»:
«Це зміна попередніх домовленостей і тексту самого законопроекту прямо перед голосуванням. У погодженій таблиці, викладеній на сайті Верховної Ради, цієї правки не було, і апеляція мала бути в Антикорупційному суді… Тепер же справи Мартиненко, Насірова  та інших одіозних ТОП-посадовців так і залишаться в звичайних судах та, як ми розуміємо, будуть «злиті»

Голова Transparency International Україна Ярослав Юрчишин також вважає, що помилку необхідно терміново виправити.

Ярослав Юрчишин,
голова Transparency International Україна:
«Необхідно  терміново виправити цю помилку,  проголосувавши за відповідні зміни до закону… Ухвалена норма відкладає винесення остаточних рішень по справах НАБУ ще на кілька років. Ця норма означає, що саме тому президент має невідкладно подати зміни до закону та виправити цю помилку»

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності