Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЗАВУАЛЬОВАНА ПОГРОЗА – ​ОЗНАКА СТРАХУ?

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що вважатиме актом агресії проти суверенітету Туреччини ситуацію, якщо турецький військовий літак, який порушив повітряний простір Сирії, буде збитий за допомогою російського зенітного комплексу. Про це він заявив у бесіді з CNN.

«Зрозуміло, це буде актом агресії по відношенню до нашого суверенітету. Ми, як і будь-яка інша держава, будемо його відстоювати військовою силою», – ​сказав президент Туреччини, яка окрім членства в НАТО також володіє одним з найсучасніших і наймогутніших військових флотів світу.

Ердоган також зазначив, що вважає такий розвиток подій цілком імовірним. Він уточнив, що в такій ситуації Туреччина прийме «невідкладних заходів», проте не уточнив, яких саме.

Відносини між Росією і Туреччиною різко загострилися, після того як 24 листопада на сирійсько-турецькому кордоні було збито російський бомбардувальник Су‑24. Пілот був убитий на землі після катапультування, а штурман пізніше був врятований російським спецназом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ердоган, коментуючи інцидент, заявив, що в Туреччині не знали про приналежність літака російським ВПС і що в іншому випадку реакція могла б бути іншою. Президент РФ Володимир Путін пізніше назвав заяву Ердогана «нісенітницею» і «відмовками».

На фото офіцер Турецької військової авіації, який збив Російський військовий літак СУ 24 – ​Hulisi Akar.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності