Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ЗАЯВИ СААКАШВІЛІ ТА КОРБАНА ДЕВЧОМУ ЗБІГАЮТЬСЯ

Одеський губернатор, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі закликав українців не повторювати помилок, які були зроблені Грузією.

Українські олігархи мають власні збройні угруповання й становлять небезпеку для країни, вважає одеський губернатор, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі. Про це він сказав минулої п’ятниці в ефірі Шустер LIVE.

«Ці люди озброюють свої групи, у них свої злочинні угруповання, у них свої кримінали, у них свої рейдерські атаки щодня… Не допустити тих помилок, які були в Грузії. У Грузії я вважав, що всіх олігархів не пересадити, що вони можуть працювати. В Україні ми повинні їх пересадити. І коли вони будуть в в’язниці, не буде того, що в Грузії, – ​не буде реваншистів-олігархів, бо олігархи під кінець – ​все одно союзники Росії… Я примудрився досвідом Грузії, раджу всім українцям – ​не мені вирішувати, кого садити. Примусьте їх назад принести гроші – ​що я робив у Грузії, і заодно посадите, чого я не робив, на жаль!», – ​Заявив Саакашвілі.

Раніше Саакашвілі заявив, що через вплив олігархів на уряд за останній рік вони завдали шкоди держпідприємствам країни в сумі понад 100 млрд. грн. Він зазначив, що через «інтриги і маніпуляції у Києві» казна недоотримувала від одеської митниці по 400 млн. грн на місяць.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Майже про щось подібне заявив нещодавно і представник протилежного до Саакашвілі табору, Геннадій Корбан, який сказав, що олігархи повинні публічно продати свої активи.

А саме, що «Українське об’єднання патріотів – ​УКРОП» має намір провести реальну деолігархізацію економіки України, заявив голова політради УКРОПу Геннадій Корбан в ефірі програми «Каток» на радіо «Голос столиці» в п’ятницю ввечері.
«Деолігархізація передбачає, що протягом року всі олігархи, котрі володіють стратегічними галузями української економіки, будуть зобов’язані продати свої контрольні пакети на публічних майданчиках не тільки в Україні, а й за кордоном. Ми готуємо відповідний законопроект на цю тему», – ​сказав він.

За словами Корбана, подібна м’яка націоналізація активів відбувалась у Франції, Німеччині та інших країнах.
Політик зазначив, що для звільнення економіки України від олігархів потрібно «вибити з-під них монополію».

За словами Корбана, Ігор Коломойський запевнив його, що готовий піти на продаж активів першим. Утім, це має стосуватися всіх тих, хто підпадає під визначення «олігарх», наголосив лідер УКРОПу: «Ми приймемо правила гри, які будуть однаковими для всіх олігархів». На уточнююче запитання ведучого про те, що буде запорукою того, що, отримавши владу, УКРОП саме так і вчинить, Геннадій Корбан заявив: «Вірити потрібно тим людям, які захищають країну, а такими людьми є ми – ​ми сьогодні воюємо на Донбасі, ми сьогодні продовжуємо робити те, що робили в адміністрації Дніпропетровської області. І УКРОП сьогодні є в Україні тією силою, яка воює не лише з ворогом, а й з внутрішньою окупацією».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тільки як це збираються представники групи Приват втілювати на ділі, допоки навіть уявити собі важко…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності