Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Збільшиться штраф за образу поліцейських

Заступнику міністра внутрішніх справ Антону Геращенку доручено розробити законопроєкт щодо збільшення штрафу за образу поліцейських.

Про це розповів сам Геращенко.

Заступник міністра також заявив, що буде запропоновано вводити додаткову відповідальність для тих, хто використовує газові балончики поліцейських або учасників вуличних акцій.

Коли під відео сльозогінний газ використовується проти поліцейських або інших учасників акції – це вже не мирна акція протесту“, – сказав Геращенко.

За словами чиновника, це буде додаткова кваліфікуюча ознака: статті Кримінального кодексу про хуліганство як обтяжуюча обставина вказується використання кастетів і біт. Туди ж планують додадути використання сльозогінного газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тоді за це можна буде отримати реальний термін“, – сказав Геращенко.

Питання посилення відповідальності за образу поліцейського порушили після подій під будівлею суду під час розгляду справи активіста Сергія Стерненка, якого прийшли підтримати численні активісти. Під час акції між силовиками і активістами сталися сутички.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності