Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Збільшено бюджет на оборону, – РНБО

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про виділення з бюджету на оборону понад 21% волового внутрішнього продукту. Відповідний указ було підписано напередодні, 9 жовтня.

Про це йдеться в указі, який оприлюднили на сайті Офісу президента.

Напередодні РНБО вирішила, щоб уряд передбачив загальний фінансовий ресурс на оборону не менше 21,6% ВВП під час доопрацювання законопроєкту про держбюджет на 2024 рік. На фінансування потреб сектору безпеки й оборони України Кабмін має передбачити фінанси в обсязі не менше 1,69 трлн грн.

А прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявив, що цього року держава загалом спрямує на сектор безпеки та оборони майже 2 трлн гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2023 році реальне зростання валового внутрішнього продукту України може становити до 5%, проте з огляду на існуючі ризики Міністерство економіки поки що консервативно зберігає прогноз зростання на рівні 2,8%.

Український уряд очікує зростання внутрішнього валового продукту цього року на рівні 3-4% і відзначає покращення ситуації в основних галузях промисловості.

А Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зберіг свій травневий прогноз щодо зростання економіки України на 2023-2024 роки.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності